Rediger prosjektn

Velg bilder og tema(1:16)

1. Velg innholdet i fotoboken din under Minner eller Album.
  2. Motif begynner umiddelbart å analysere alle bildene med en kuratering.
  3. Du kan hoppe over denne prosessen og velge bilder manuelt, eller du kan la bildekuratoren gjøre jobben for deg. Deretter kan du trykke på enkeltbilder for å velge eller fjerne dem fra fotoboken, alt etter som du ønsker selv. Det er helt opp til deg.
  4. Bildekuratoren skanner gjennom bildene for å finne de beste, basert på forskjellige estetiske kriterier, og fjerner duplikater.
  5. Så la oss være litt kreative og velge et tema for prosjektet.
  6. De kuraterte bildene vises allerede i eksemplene, og du velger det temaet som best representerer historien og stilen. Det finnes temaer som svarer til et bredt spekter av prosjekter. Hvert av dem inneholder unike mønstre, bakgrunnsfarger, skrifttyper og paring av bilder og tekst.
  7. Hvis dette er ditt første prosjekt med Motif, dukker det opp en veiledning. Velg dette hvis du vil at vi skal lede deg gjennom prosessen. Hvis ikke trykker du bare på Hopp over denne gangen eller X i øvre høyre hjørne av skjermen, og gjør det på din egen måte.

Oversikt over prosjektredigeringspanelet(0:45)

1. Etter at du har valgt tema for bildeprosjektet, kommer du frem til hovedskjermen for prosjektredigering.
  2. Du finner Hjem-koblingen øverst i venstre hjørne på den blå linjen. Du kan sikkert gjette hvor den fører deg hvis du trykker på den. Der finner du også prosjektene dine.
  3. Øverst til høyre kan du se koblingen til betalingen. Hvis du er fornøyd med prosjektet ditt slik det er, kan du betale. Dermed er prosjektet på vei til å bli produsert.
  4. Nederst finner du fem ikoner som kan hjelpe deg å lage boken: Bilder, Stil, Oppsett, Arranger og Alternativer.

Vi skal forklare disse mer i de neste videoene.

Slik plasserer du bilder(1:16)

La oss se på hvordan du plasserer og ordner bildene dine.

1. Nederst på prosjektredigeringsskjermen trykker du på Bilder-ikonet i redigeringsmenyen, for å vise redigeringsfunksjonen Plasser bilder.
  2. Et utvalg bilder vises nederst på skjermen. Det er bildeskuffen.
  3. Trykk på en av dem, og dra til en åpen ramme eller bytt ut et bilde på siden.
  4. Filtermenyen nederst på denne linjen lar deg se alle bildene som er tilgjengelige, kun de plasserte bildene som brukes, og de ubrukte bildene du enten har fjernet fra eller ikke passet i boken din.
  5. Legg til flere bilder direkte fra andre minner eller album ved å velge Legg til bilder i filtermenyen.
  6. For å slette et bilde trykker du på og holder et bilde til meldingen om å slette kommer opp.
  7. Trykk på et bilde for å aktivere redigering av enkeltbilde. På en iPhone- eller iPad-skjerm kan du enkelt zoome inn og ut på et bilde ved enten å knipe fingrene sammen eller ta dem fra hverandre.
  8. Med fingeren kan du flytte bildet rundt i redigeringsrammen.
  9. Trykk på Ferdig for å lagre endringer.

Slik gir du prosjektet litt stil(1:09)

La oss se på elementer som gjør stilen din komplett.

1. For å legge til ekstra stilelementer på én eller flere sider av prosjektet trykker du på en side og deretter på Stil-ikonet fra redigeringsmenyen nederst.
  2. Du ser da stilmenyen nederst på siden med alternativene Farger, Mønstre og Bruk på.
  3. Klikk på Farger for å se utvalget av farger du kan bruke i oppsettet. De første fargene sammenfaller med hovedfargene i temaet du valgte.
  4. Klikk på Mønstre for å se mønsteralternativene som er tilgjengelige for temaet du har valgt. Mønstre gjelder ikke for Portefølje- og Imagebevisst-temaene.
  5. Bruk på muliggjør farge- eller mønsterendringer i ulike sidekombinasjoner.
  6. For å bruke en stilendring trykker du på Ferdig nederst til høyre. Hvis du vil gå tilbake til den opprinnelige stilen, trykker du på Avbryt i nederst til venstre.

Slik lager du sideoppsett(1:06)

Du kan endre utformingen og oppsettet på nesten hvilken som helst side i bildeprosjektet.

1. For å endre oppsettet på for- eller baksiden av omslaget, omslagsklaffen eller en enkeltside, trykk på sidetallet eller kanten på siden. Deretter trykker du på oppsettsikonet for å se tilgjengelige alternativer.
  2. Endre sideutformingen ved å trykke på ønsket oppsett.
  3. Oppsettalternativene inkluderer forskjellige beskjæringer, grupperinger, paringer av bilde og tekst, kun tekst samt blanke sider.
  4. Juster antallet bilder på siden ved å trykke på etiketten nederst på midten.
  5. Du kan legge til tekst på nesten hver side i boken. Velg en side, og trykk deretter på Oppsett. Velg deretter ønsket tekstoppsett.
  6. Det er maksimalt tillatt med ni bilder per side. Fotobøker kan variere i størrelse fra så få som 20 bilder til så mange som 500 – eller mellom 20 og 100 sider. Valget er ditt.

Slik organiserer du prosjektsider(0:32)

Du kan lage bildeoppslag i prosjektet ditt.

1. På siden for Prosjektredigering trykker du på Arranger-ikonet nederst på skjermen.
  2. Med ett langt trykk på et oppslag kan du dra det dit du ønsker det.
  3. Velg oppslaget du ønsker å arrangere, og trykk deretter på Alternativer-menyen nederst på siden for å legge til, duplisere eller slette oppslag.

Flere alternativer(1:37)

Flere alternativer: Slik endrer du format eller tema for boken og forhåndsviser den

Foreta enda flere justeringer ved å trykke på Alternativer-ikonet nederst til høyre. Her kan du legge til oppslag, forhåndsvise boken, endre bokformat eller endre tema. Veiledningen er også å finne her.

1. La oss se på hvordan du kan endre format og tema for en bok, etter at du har startet prosjektet.
  2. Trykk på Endre bokformat. Bla gjennom og trykk på ønsket format. Boken din vil nå vises i det nye formatet.
  3. Du kan også endre hvordan prosjektet ser ut ved å trykke Endre tema.
  4. Du vil se at prosjektet vises i forhåndsvisningen av de tilgjengelige formatene og temaene.
  5. Det er bare å trykke på temaet.
  6. Velg Behold oppsett for å beholde din nåværende formatering, eller velg Vask bort prosjekt, for å eksperimentere med et helt nytt sideoppsett. Vask bort prosjekt fjerner all tekst og formatering du har opprettet tidligere, så bruk Vask bort prosjekt med varsomhet. Eller dupliser det nåværende prosjektet som en sikkerhetskopi, før du vasker det bort.
  7. Når du er ferdig med prosjektredigeringen, trykker du på Forhåndsvis bok for å se hele prosjektet ditt utenfor redigeringsvisningen. Trykk på Ferdig for å gå tilbake til skjermen for prosjektredigering og foreta eventuelle ekstra endringer du måtte ønske.
  8. Hvis du er fornøyd med det endelige prosjektet, klikker du på Betal for å legge inn en bestilling.

Slik redigerer du et enkeltbilde(0:43)

Du kan redigere alle bildene i prosjektet med bilderedigeringsprogrammet.

1. Bare trykk på et bilde for å starte bilderedigeringsprogrammet.
  2. Trykk på et annet bilde fra bildeskuffen nedenfor for å bytte ut et bilde i oppsettet.
  3. Innenfor bilderammen kan du zoome inn eller ut ved enten å knipe fingrene sammen eller bevege dem fra hverandre. Beveg bildet til venstre eller høyre, eller opp og ned, med fingeren for å få den rette plasseringen.
  4. Trykk på Effekter for å gjøre din egen vri på bildet.
  5. Trykk på Ferdig for å bruke endringene i bildet.

Slik redigerer du tekst(0:55)

La oss gi teksten i bildeprosjektet litt stil. Du kan legge til tekst på nesten hver side i boken.

1. Velg en side, og trykk deretter på Oppsett. Velg deretter ønsket tekstoppsett.
  2. Legg til ønsket tekst.
  3. For å legge en stil til teksten i oppsettet ditt trykker du på teksten.
  4. Tekstredigeringen åpnes med din eksisterende tekst.
  5. Juster tekst når du er i innholdsdelen.
  6. Trykk på stilikonet for å endre skrifttype, tykkelse, størrelse, stil, tekstfarge og tekstjustering.