Project beheren

Project opslaan

Waar worden mijn Motif fotoboeken, kalenders en kaarten opgeslagen?

Je kunt erop vertrouwen dat tijdens het bewerken van je projecten al je Motif fotoprojecten automatisch en veilig worden opgeslagen onder Mijn projectenin de app Foto's. Ze blijven daar opgeslagen zolang jij ze wilt bewaren in Foto's op je Apple computer.

Als je een opgeslagen Motif project wilt openen, doe je dat als volgt:

1. Ga in Apple Foto's naar Projecten in de linkerzijbalk. Klik op Mijn projecten.
  2. Selecteer het album dat je met Motif hebt gemaakt. Er staat een pictogram met een blauw Motif logo voor en het is voorzien van de titel die jij eraan hebt gegeven.
  3. Klik op de knop “Open”. Je gaat dan naar het Motif fotoproject dat je zojuist hebt geselecteerd.

Hoe lang kan ik mijn fotoalbums, kalenders en kaarten opslaan?

Voor het opslaan van Motif projecten bestaat geen tijdslimiet. Motif verwijst naar de afbeeldingen in je Foto's bibliotheek, dus zolang je de afbeeldingen daar laat staan, zit het wel goed met je projecten.

Maar let op: Motif kopieert de afbeeldingen die je gebruikt niet in je projecten. Als je afbeeldingen verwijdert in Foto's worden die ook verwijderd uit je Motif projecten.

Project verwijderen

Hoe kan ik een project verwijderen dat ik heb aangemaakt om te oefenen?

Selecteer in Foto's het Motif project - of de projecten - dat/die je wilt verwijderen uit Mijn projecten in de zijbalk van Foto's. Druk op "Delete” en bevestig dit.

Je kunt eventueel ook naar Mijn projecten gaan op de zijbalk in Foto's, met de rechtermuisknop op je projectnaam klikken en in het contextmenu kiezen voor Verwijder project. Daarna bevestig je dit.

Project beheren

Mijn fotoprojecten zijn onverwacht bevroren en beëindigd. Wat moet ik doen?

Als Foto’s op macOS of Motif zijn bevroren, kun je Foto's geforceerd stoppen door de toetsen "Command" en "Optie” ingedrukt te houden en op "Escape” te drukken.

Eerdere versies van Motif waren niet compatibel met macOS Mojave en konden crashen. Als je te maken krijgt met een crash, kun je contact opnemen met Motif klantensupportvoor ondersteuning.