Projektin muokkaus Tekstin muokkaus

Tekstin muokkaus

Voinko lisätä valokuvakirjaan pelkkää tekstiä sisältävän sivun?

Kyllä. Lisää pelkkää tekstiä sisältävä sivu seuraavalla tavalla:

• Vaihe 1: Poista sivulta kaikki kuvat (ja kuvien paikkamerkit) valitsemalla ensin kuva ja napsauttamalla sitten roskakorikuvaketta.
  • Vaihe 2: Napsauta projektisivun alla, näytön kulmassa olevaa Lisää tekstialue -kuvaketta.
  • Vaihe 3: Pidä kursoria tekstikentän laidan lähettyvillä, niin saat tekstikentän kahvan esiin. Muuta tekstikenttä koko sivun kokoiseksi kahvaa napsauttamalla ja vetämällä.
  • Vaihe 4: Lisää haluamasi teksti. Motif-tekstieditorissa voit muuttaa tekstin fonttia, fonttikokoa, väriä, rivivälejä, marginaaleja ja kohdistusta.

Tekstin lisääminen ja poistaminen

1. Lisää asetteluun tekstiä klikkaamalla Aa-kuvaketta projektin alla alakulmassa.
  2. Sivulle ilmestyy tekstikenttä ja muokkausvalikko.
  3. Syötä tekstiä klikkaamalla tekstikenttää.
  4. Piilota tekstikenttä ja muokkausvalikko klikkaamalla sivua tekstikentän ulkopuolella.
  5. Poista tekstikenttä klikkaamalla ensin tekstiä, jolloin tekstikenttä ja muokkausvalikko tulevat näkyviin.
  6. Klikkaa sitten roskakorikuvaketta muokkausvalikon oikeassa alakulmassa, niin tekstikenttä poistetaan.
  7. Luo uusi tekstikenttä klikkaamalla Aa-kuvaketta. Ohjeet löytyvät myös opasvideostamme.

Tekstikenttien siirtäminen

1. Siirrä tekstikenttää vetämällä ja pudottamalla se haluttuun kohtaan.
  2. Tekstikenttä voi sijaita kuvan ylä- tai alapuolella, kuvan vasemmalla tai oikealla puolella tai kuvan päällä

Vaihtoehtoisesti tekstin voi siirtää myös seuraavalla tavalla.

1. Klikkaa suoraan tekstiä. Sivulle ilmestyy tekstikenttä ja muokkausvalikko.
  2. Klikkaa muokkausvalikossa olevaa ristiosoittimen kuvaketta roskakorikuvakkeen yläpuolella.
  3. Tekstikenttään ilmestyy ristiosoittimen kuvake. Klikkaa ja vedä ristiosoittimen kuvaketta. Tekstikenttä liikkuu sen mukana haluttuun sijaintiin.

Tekstikenttien koon muuttaminen

1. Muuta tekstikentän kokoa ja muotoa siirtämällä hiiren osoitin tekstikentän reunan kohdalle
  2. Reunan kohdalla osoitin muuttuu vetokahvaksi ja näkyviin tulee rajaviiva
  3. Klikkaa ja vedä vetokahvaa, niin rajaviiva liikkuu sen mukana tekstikentän uuden koon mukaisesti.
  4. Tekstikentän sisällä olevan tekstin sijainti päivittyy automaattisesti tekstikentän muotoa muutettaessa.

Huomaa:

• Tekstikentän suurentaminen tarjoaa lisää tilaa, jolloin kenttään voi kirjoittaa enemmän tekstiä.
  • Tekstikentän pienentäminen vähentää tekstille käytettävissä olevaa tilaa.

Tekstin fontin, koon ja värin muuttaminen

1. Klikkaa tekstiä, jota haluat muuttaa, ja korosta teksti.
  2. Napsauttamalla muokkausvalikon Choose Font Family (Valitse fonttiperhe) -kohtaa voit valita haluamasi fontin.
  3. Klikkaamalla Choose Font Weight or Slant (Valitse fontin paksuus tai kaltevuus) -kohtaa voit valita fontin paksuuden ja tyylin.
  4. Muuta fontin kokoa klikkaamalla painiketta ? tai ? fontin kokokentässä. Voit myös kirjoittaa fonttikoon numeron ja painaa Enter-näppäintä.
  5. Vaihda fontin väriä valitsemalla klikkaamalla ja vetämällä teksti, jonka väriä haluat vaihtaa. Klikkaamalla Choose Font Color (Valitse fontin väri) -kohtaa voit valita värin.
  6. Vaihtoehtoisesti voit valita alareunasta Custom color (Mukautettu väri) -kohdan, jolloin näkyviin tulee väriympyrä.
  7. Klikkaa haluamaasi väriä. Sulje kenttä. Klikkaa sivua tekstikentän ulkopuolella. Teksti on nyt valitun värinen.

Sanojen vaaka- ja pystyvälien säätäminen

1. Klikkaa tekstiä, jota haluat muuttaa, ja korosta teksti.
  2. Muokkaa riviväliä klikkaamalla muokkausvalikossa painiketta ? tai ? kohdan Adjust Vertical Line Spacing (Säädä pystysuuntaisia rivivälejä) oikealla puolella. Voit myös kirjoittaa numeron ja painaa Enter-näppäintä.
  3. Muuta kirjainten väliä klikkaamalla painiketta ? tai ? kohdan Adjust Horizontal Word Spacing (Säädä sanojen väliä vaakatasossa) oikealla puolella. Voit myös kirjoittaa numeron ja painaa Enter-näppäintä.

Tekstin tasauksen muuttaminen

1. Tasaa teksti vasemmalle, keskelle tai oikealle klikkaamalla yhtä yläreunan kolmesta Align Paragraph (Tasaa kappale) -painikkeesta.
  2. Sijoita teksti tekstikentän yläosaan, keskelle tai alaosaan klikkaamalla yhtä alareunan kolmesta Kappale -painikkeesta.

Tekstikerroksen luominen

1. Lisäämällä kuvan päälle tekstikerros voidaan luoda voimakkaita, moninaisia ja kiinnostavia visuaalisia tehosteita ja parantaa valokuvaprojektien sivujen yleisilmettä.
  2. Sijoita tekstikerros kuvan päälle klikkaamalla roskakorikuvakkeen yläpuolella olevaa ristiosoittimen kuvaketta.
  3. Tekstikenttään ilmestyy ristiosoittimen kuvake. Klikkaa tekstikenttää ja vedä se haluamaasi kohtaan.
  4. Suurenna valokuva vetokahvoja, käyttämällä niin, että se täyttää koko sivun.
  5. Muuta fonttia tummemmaksi ja paksummaksi.
  6. Lisää valokuvan ja tekstin välistä kontrastia säätämällä ja vähentämällä valokuvan peittävyyttä.
  7. Avaa kuvan muokkausvalikko klikkaamalla valokuvaa.
  8. Vähennä kuvan läpinäkyvyyttä hieman klikkaamalla kohtaa Adjust Image Opacity (Säädä kuvan peittävyyttä). Klikkaa sivua albumisivun ulkopuolella. Teksti erottuu nyt selkeämmin kuvan päällä.