Rediger projekt

Vælg dine billeder og dit tema(1:16)

1. Vælg indholdet af din fotobog under Memories eller Albums.
  2. Med det samme begynder Motif at analysere alle billederne via en billedbehandlingsproces.
  3. Du kan også springe denne proces over og vælge billeder manuelt eller lade billedbehandling trylle. Tryk derefter på enkelte billeder for at vælge eller udelade dem fra fotobogen efter eget ønske. Det er helt op til dig.
  4. Billedbehandling scanner for de bedste billeder baseret på forskellige æstetiske kriterier og fjerner eventuelle dubletter.
  5. Lad os nu være kreative og vælge et tema til dit projekt.
  6. Når dine behandlede billeder er synlige i eksemplerne, skal du vælge det tema, der bedst repræsenterer din historie og stil. Der findes temaer, der passer til en lang række forskellige projekter. Hvert af dem indeholder unikke mønstre, baggrundsfarver, skrifttyper og billed/tekst-kombinationer.
  7. Hvis dette er dit første projekt med Motif, åbnes en guidet gennemgang. Vælg denne, hvis du gerne vil have en gennemgang af processen. Hvis ikke skal du bare trykke på Skip For Now eller X i øverste højre hjørne af skærmen og tage det i dit eget tempo.

Oversigt over projektredigeringspanel(0:45)

1. Når du har valgt temaet for dit fotoprojekt, åbnes hovedvisningen af projekteditoren.
  2. Du finder Home-linket i øverste venstre hjørne af den blå bjælke. Trykker du på det, kan du sikkert gætte, hvor det fører dig hen. Du kan også finde dine projekter dér.
  3. Øverst til højre kan du se linket til betaling. Hvis du er tilfreds med dit projekt, som det er, kan du betale, og dit projekt bliver sendt til tryk.
  4. Nederst finder du fem ikoner, der kan hjælpe med at oprette din bog: Billeder, stil, layout, arranger og indstillinger.

Vi forklarer disse nærmere i de næste videoer.

Sådan placeres billeder(1:16)

Lad os se på, hvordan du placerer og organiserer dine billeder.

1. I bunden af skærmbilledet til projektredigering, skal du trykke på ikonet billeder i redigeringsmenuen for at vise redigeringsværktøjet Place Images.
  2. Der vises et udvalg af billeder nederst på skærmen. Det er din billedbakke.
  3. Tryk blot på et billede, og træk det til en åben ramme, eller erstat et billede på siden.
  4. I filtermenuen nederst på denne bjælke kan du se alle tilgængelige billeder, de indsatte billeder, du har brugt, og de ikke-placerede billeder, som du enten har fjernet fra din bog, eller som ikke kunne være i din bog.
  5. Tilføj flere billeder direkte fra andre minder eller albummer ved at vælge Add Images i filtermenuen.
  6. For at slette et billede skal du trykke på et billede og holde fingeren nede, indtil spørgsmålet om sletning vises.
  7. Tryk på et billede for at aktivere redigeringsværktøjet til et enkelt billede. Zoom ind og ud af et billede ved at samle eller sprede fingrene på din iPhone- eller iPad-skærm.
  8. Flyt billedet rundt i redigeringsrammen med din finger.
  9. Tryk på Done for at gemme eventuelle ændringer.

Sådan styler du dit projekt(1:09)

Lad os se på elementer, der komplementerer din bogs stil.

1. Tilføj yderligere styling til en eller flere sider i dit projekt ved at trykke på en side og derefter trykke på stileikonet i redigeringsmenuen.
  2. Du kan se stilmenuen nederst på siden med valgmulighederne Colors, Patterns og Apply To.
  3. Klik på Colors for at få vist det udvalg af farver, du kan anvende på dine layouts. De første par farver passer til de hovedfarver, der findes i det tema, du har valgt.
  4. Klik på Patterns for at se mønsterindstillingerne for det tema, du har valgt. Mønstre gælder ikke for Portfolio- og Image Conscious-temaerne.
  5. Apply To gør det muligt for dig at foretage farve- eller mønsterændringer af forskellige sidekombinationer.
  6. Du anvender stilændringerne ved at trykke på OK nederst til højre. For at vende tilbage til din oprindelige styling skal du trykke på Annuller nederst til venstre.

Sådan designes sidelayout(1:06)

Du kan ændre design og layout for næsten alle sider i dit fotoprojekt.

1. Du ændrer layoutet for omslaget eller en enkelt side ved at trykke på sidens nummer eller sidens kant. Tryk derefter på layoutikonet for at se de tilgængelige indstillinger.
  2. Skift sidedesignet ved at trykke på det ønskede layout.
  3. Layoutmulighederne omfatter forskellige beskæringer, grupperinger, billede med tekst-kombinationer, kun tekst og tomme sider.
  4. Juster antallet af billeder på siden ved at trykke på den nederste midterste etiket.
  5. Du kan føje tekst til næsten alle sider i din bog. Vælg en side, og tryk derefter på layout. Vælg derefter den ønskede indstilling for tekstlayout.
  6. Det maksimale antal billeder, der er tilladt pr. side, er ni. Fotobøger kan variere i størrelse fra helt ned til 20 billeder og op til 500 – eller fra 20 til 100 sider. Valget er dit.

Sådan arrangerer du projektsider(0:32)

Du kan arrangere fotoserier i dit projekt.

1. Tryk på ikonet Arranger nederst på skærmen på siden for projektredigering.
  2. Et simpelt langt tryk på en hvilken som helst serie giver dig mulighed for at trække den derhen, hvor du gerne vil have den.
  3. Vælg den serie, du vil arrangere, og tryk derefter på indstillingsmenuen nederst på siden for at tilføje, duplikere eller slette serier.

Yderligere indstillinger(1:37)

Yderligere indstillinger: Sådan ændrer du bogens format eller tema og får vist din bog

Foretag endnu flere justeringer ved at trykke på indstillingsikonet nederst til højre. Her kan du tilføje fotoserier, gennemse din bog, ændre bogens format eller ændre temaet. Den guidede gennemgang kan også findes her.

1. Lad os se på, hvordan du kan ændre en bogs format og tema, når du har startet projektet.
  2. Tryk på Change Book Format. Rul, og tryk på det ønskede format. Nu vises din bog i det nye format.
  3. Du kan også skifte udseendet af dit projekt ved at trykke på Change Theme.
  4. Du vil se, at dit projekt vises i forhåndsvisningen for de tilgængelige formater og temaer.
  5. Tryk blot på temaet.
  6. Vælg enten Preserve Layouts for at bevare din aktuelle formatering eller Reflow Project for at eksperimentere med et helt nyt sidelayout. Reflow Project fjerner al tekst og formatering, du tidligere har oprettet, så brug funktionen forsigtigt. Eller dubler dit aktuelle projekt, så du har en sikkerhedskopi, inden du prøver.
  7. Når du er færdig med projektredigering, kan du trykke på Preview Book for at se dit projekt i sin helhed uden nogen redigeringsskærmbilleder. Tryk på Done for at vende tilbage til skærmbilledet til projektredigering og foretage eventuelle ekstra ændringer.
  8. Hvis du er tilfreds med det endelige projekt, skal du trykke på Checkout for at sende din ordre.

Sådan redigerer du et enkelt billede(0:43)

Du kan redigere alle billeder i dit projekt i billedredigeringsværktøjet.

1. Bare tryk på et billede, hvorefter billedredigeringsværktøjet åbnes.
  2. Tryk på et andet billede i billedbakken nedenfor for at erstatte et billede i dit layout.
  3. Inden for billedrammen kan du zoome ind eller ud ved at samle eller sprede fingrene. Panorer til venstre eller højre eller op og ned med fingeren for at indramme billedet på den måde, du ønsker det.
  4. Tryk på effekter for at anvende et tilpasset look til det pågældende billede.
  5. Tryk på Done for at anvende ændringerne på billedet.

Sådan redigerer du tekst(0:55)

Lad os style noget tekst i dit fotoprojekt. Du kan føje tekst til næsten alle sider i din bog.

1. Vælg en side, og tryk derefter på layout. Vælg derefter den ønskede indstilling for tekstlayout.
  2. Tilføj den ønskede tekst.
  3. Du ændrer typografi på teksten i dit layout ved at trykke på teksten.
  4. Tekstredigeringsværktøjet vises med din eksisterende tekst.
  5. Juster teksten, mens du er i afsnittet Content.
  6. Tryk på typografikonet for at ændre skrifttypefamilie, fed/normal, størrelse, typografi, tekstfarve og tekstjustering.